Pittige kokossoep met schelvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige kokossoep met schelvis

Pittige kokossoep met schelvis

met verse udonnoedels, snijbonen en wortel

Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)

Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Snijbonen

1 stuk(s)

Wortel

125 ml

Kokosmelk

⅓ zakje(s)

Gemalen citroengras

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Schelvisfilet

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)606 kcal
Energie (kJ)2538 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers11 g
Vezels11.2 g
Eiwitten28 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Snijbonen snijden
1
  • Bereid de bouillon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.
  • Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje voor 300 ml water en vervang de sambal door chilipoeder of -vlokken.

Smaakmakers bereiden
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de wortel toe en bak in 4 - 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe. Dek de pan af en breng het geheel aan de kook.
  • Kook de soep 6 minuten op laag vuur.
Soep afmaken
3
  • Dep de schelvis droog met keukenpapier en snijd de schelvis in blokjes van 2 cm.
  • Voeg de schelvis toe aan de wok of soeppan en laat de soep nog 2 minuten afgedekt koken.
  • Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee.

Tip: Schelvis is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Soep serveren
4
  • Breng de soep eventueel verder op smaak met peper, zout of sojasaus.
  • Verdeel de kokossoep met schelvis over de kommen.