HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Curry Met Kip En Rijst
topBanner
Pittige curry met kip en rijst

Pittige curry met kip en rijst

met paprika, cherrytomaten en verse koriander

Supersnel
Lees meer

Jasmijnrijst lijkt qua structuur, uiterlijk en voedingswaarde op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.

Labels:Lekker snelExtra groente
Allergenen:SojaGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Jasmijnrijst

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

1 stuk(s)

Paprika

200 gram

Kippendijreepjes

180 ml

Kokosmelk

10 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

⅔ zakje(s)

Garam masala

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

10 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Gesneden ajuin

30 gram

Gefrituurde uitjes

(BevatGluten, Tarwe)

1 zakje(s)

Gele currykruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1.5 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3716 kJ
Energie (kcal)888 kcal
Energie (kJ)3716 kJ
Energie (kcal)888 kcal
Vetten44.0 g
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten88 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers16.0 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8.56 g
Vezels8.56 g
Eiwitten30 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Kook per persoon: 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
  • Meng in een kom de kippendijreepjes met per persoon: 1 tl garam masala, 1/2 el zonnebloemolie, peper en zout. Laat marineren tot verder gebruik.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
  • Snijd de paprika in reepjes.

Tip: Wil je tijd besparen? Gebruik dan de waterkoker om snel kokend water te hebben.

2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui met de gele currykruiden toe en fruit 1 minuut. Voeg vervolgens de gemarineerde kippendijreepjes, paprika en de mix van rode peper, gember en knoflook toe en bak nog 4 - 6 minuten. Blus af met de sojasaus.
3
  • Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik, de kokosmelk en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de groenten (zie Tip). Laat nog 3 - 4 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.

Tip: De kokosmelk kan klonterig worden. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klontjes zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk en zorgen voor een extra volle smaak.

4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de curry met kip over de rijst.
  • Garneer met de koriander en gefrituurde uitjes (zie Tip).

Tip: Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen. Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? In totaal bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente, en dat voor een maaltijd die in 15 minuten op tafel staat.