Pikante vegetarische kip tikka masala
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikante vegetarische kip tikka masala

Pikante vegetarische kip tikka masala

met rijst, paprika en yoghurt

Wist je dat garam masala letterlijk 'pikant kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat Soja)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

â…“ zakje(s)

Garam masala

½ stuk(s)

Ui

½ tl

Gemalen korianderzaad

100 gram

Passata

75 gram

Witte langgraanrijst

65 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3140 kJ
Energie (kcal)751 kcal
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten81.2 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels5.8 g
Eiwitten22.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

•Ovenschaal
•Pan
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Leg de vegetarische kipstukjes in een ovenschaal. Voeg de helft van: de yoghurt, de knoflook en de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en 1/4 el olijfolie toe. Voeg een snuifje zout toe, meng goed en zet tot gebruik in de koelkast.
Bakken
2
  • Snipper de ui en snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Breng water aan de kook in een pot voor de rijst.
  • Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 3 - 4 minuten.
  • Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut.
Rijst koken
3
  • Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala en 1/2 tl gemalen korianderzaad toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de passata toe, roer door en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de rijst toe aan de pot met deksel en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Haal ondertussen de vegetarische kipstukjes uit de koelkast en bak 10 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Voeg de kokosmelk toe aan de sauteerpan. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegetarische kipstukjes toe. 
  • Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de curry erbovenop. 
  • Garneer met de overige yoghurt.