Vegetarische picadillo met linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische picadillo met linzen

Vegetarische picadillo met linzen

met olijven, kappertjes en rozijnen

Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ blik(ken)

Linzen

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

⅓ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)706 kcal
Energie (kJ)2954 kJ
Vetten19.9 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten99.1 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels10.9 g
Eiwitten25.2 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Kleine kom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in blokjes.
Rijst koken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.
  • Snijd de peterselie, inclusief takjes, grof.
Groenten stoven
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de paprika, rozijnen, Mexicaanse kruiden en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de olijven, kappertjes en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Voeg ten slotte de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
  • Verbrokkel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de gesneden bladpeterselie.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.