Piadina is een Italiaans streetfoodgerecht. Het platbrood wordt vers klaargemaakt met een hartige vulling (bijvoorbeeld kaas of prosciutto) of zoet met chocolade of vers fruit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
5 gram
Vers basilicum
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Witte tortilla
15 ml
Basilicumcrème
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd het overige deel in halve ringen.
Snijd de pruimtomaten in de breedte doormidden. Leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven en strooi de gesnipperde rode ui bovenop. Besprenkel met per persoon 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en bestrooi met peper en zout. Bak ze 12-15 min in de oven.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 1 – 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak ze samen met de ui in 6 – 7 minuten gaar.
Snijd de basilicumblaadjes grof en de mozzarella in reepjes.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 tortilla en serveer de overige kip, ui en mozzarella met de tomaten naast de piadina. De 2e tortilla kun je bijvoorbeeld de volgende dag voor de lunch beleggen.
Leg de tortilla's op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op de ene kant van de tortilla's de kip en ui, mozzarella en de helft van het basilicum. Besprenkel met enkele druppels basilicumcrème (zie Tip) en vouw de tortilla dicht. Bak de tortillas, bovenin de oven, de laatste 6-8 minuten mee met de tomaten.
Tip: De basilicumcrème heeft een intense smaak. Voeg daarom naar smaak meer of minder toe.
Snijd de piadina's doormidden. Leg de piadina's op het bord en serveer met de tomaten. Garneer met het overige basilicum.