
Penne met zelfgemaakte basilicumroom en pistachenoten
met zachte aubergine, courgette en pecorino
Pistachenootjes voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium!
Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
10 gram
Pistachenoten
20 gram
Geraspte pecorino
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Courgette
100 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
Zelf toevoegen
0.1 stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1 el
Bloem
1 el
Olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Saladekom
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Hoge kom
•Staafmixer
Instructies

1
- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
- Meng de aubergineblokjes in een saladekom met 1 el bloem per persoon, peper en zout.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

2
- Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aubergine en de courgette, afgedekt, 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om.
- Hak de pistachenoten grof.

3
- Pluk de basilicumblaadjes. Houd de helft apart en snijd de andere helft fijn.
- Mix de kookroom, de ongesneden basilicumblaadjes, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een hoge kom met een staafmixer tot het basilicum goed fijn is.
- Blus de groenten in de hapjespan af met ½ el wittewijnazijn per persoon.
- Verlaag het vuur en voeg de knoflook en de basilicumroom toe aan de hapjespan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Laat het geheel 3 - 4 minuten inkoken.

4
- Voeg de penne en de helft van de geraspte pecorino toe aan de hapjespan en verwarm al roerend nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur, zodat de penne en de saus goed met elkaar mengen.
- Verdeel de penne over de borden en garneer met het fijngesneden basilicum.
- Garneer met de overige geraspte pecorino en de gehakte pistachenoten.