HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne Met Zelfgemaakte Basilicumroom En Pistachenoten
topBanner
Penne met zelfgemaakte basilicumroom en pistachenoten

Penne met zelfgemaakte basilicumroom en pistachenoten

met zachte aubergine, courgette en pecorino

Lees meer

Pistachenootjes voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Mosterd, Lupine)

20 gram

Pistachenoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Courgette

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

2 el

Bloem

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3656 kJ
Energie (kcal)874 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Hapjespan met deksel
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aubergineblokjes in een saladekom met 1 el bloem per persoon, peper en zout. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.

2

Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel tot beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aubergine en de courgette, afgedekt, 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om. Hak de pistachenoten grof.

3

Pluk de basilicumblaadjes. Houd de helft apart en snijd de andere helft fijn. Mix de room, de ongesneden basilicumblaadjes, 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout in een hoge kom met een staafmixer tot het basilicum goed fijn is. Blus de groenten in de hapjespan af met ½ el wittewijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de knoflook en de basilicumroom toe aan de hapjespan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Laat het geheel 3 - 4 minuten inkoken.

4

Voeg de penne en de helft van de geraspte pecorino toe aan de hapjespan en verwarm al roerend nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur, zodat de penne en de saus goed met elkaar mengen. Verdeel de penne over de borden en garneer met het fijngesneden basilicum. Garneer met de overige geraspte pecorino en de gehakte pistachenoten.