
Penne met zelfgemaakte basilicumroom
met zachte aubergine, courgette en pecorino
Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.
Labels:
Extra groente
•Veggie
•Klimaatbewust
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Sulfiet
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
20 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Courgette
100 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Vers basilicum
½ stuk(s)
Ui
8 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
1 el
Bloem
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Saladekom
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Hoge kom
•Staafmixer
Instructies

1
- Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
- Meng de aubergineblokjes in een saladekom met 1 el bloem per persoon, peper en zout.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
Weetje: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

2
- Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aubergine en de ui, afgedekt, 3 - 4 minuten.
- Voeg de courgette toe en bak het geheel nog 6 - 8 minuten, of tot het rondom bruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om.

3
- Pluk de basilicumblaadjes. Houd de helft apart en snijd de andere helft fijn.
- Mix de room, de ongesneden basilicumblaadjes, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een hoge kom met een staafmixer tot het basilicum goed fijn is.
- Blus de groenten in de sauteerpan af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon.
- Verlaag het vuur en voeg de knoflook en de basilicumroom toe aan de sauteerpan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Laat het geheel 3 - 4 minuten indikken.

4
- Voeg de penne en de helft van de geraspte pecorino toe aan de sauteerpan en verwarm al roerend nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur, zodat de penne en de saus goed met elkaar mengen.
- Verdeel de penne over de borden en garneer met het fijngesneden basilicum.
- Garneer met de overige geraspte pecorino en de balsamicocrème.