Skip to main content
Penne met tomatensaus

Bestrooi aan het einde ieder bord met wat provolone en salie voor de liefhebbers.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Vleestomaat

½ takje(s)

Verse rozemarijn

4 leaves

Verse salie

½ stuk(s)

Tomatenpuree

90 gram

Volkoren penne

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Provolonevlokken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2582 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten74 g
Vezels13 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de penne.

Snijd de vleestomaat in parten.
2

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de vleestomaat in parten. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak de rozemarijn en salie fijn.

3

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en rozemarijn 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het grootste deel van de salie toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg de vleestomaat en zwarte balsamicoazijn toe en roerbak nog 1 minuut op middelhoog vuur.

4

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Voeg 100 ml water per persoon toe.
5

Voeg 100 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook.

Voeg de provolone toe.
6

Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken. Voeg de helft van de provolone toe en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

7

Voeg de penne toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

Garneer met de overige provolone.
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige provolone. Garneer voor de liefhebbers met de overige salie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders