Skip to main content
Romige penne met rundergehakt
Romige penne met rundergehakt

Romige penne met rundergehakt

met tomatensalsa, spinazie en Goudse kaas

4.4
(916)

Wist je dat oregano één van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Labels:
Famille
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Mosterd, Soja, Gluten, Ei, Selderij)

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Spinazie

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

0.15 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3388 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels8.1 g
Eiwitten37.7 g
Zout1.7 g
Trans Fat0.5 g
Potassium237.7 mg
Calcium76.5 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel voor de penne.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Gehakt bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. 
  • Voeg het rundergehakt en 1 tl oregano per persoon toe. Bak nog 3 - 4 minuten. 
  • Scheur daarna de spinazie boven de pan en verwarm tot de spinazie is geslonken.
  • Voeg de kruidenroomkaas toe en verkruimel het bouillonblokje boven de sauteerpan. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Meng de penne door de romige spinazie. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is en verwarm nog 1 minuut.
  • Verdeel de penne met saus over de borden.
  • Garneer met de tomatensalsa en de geraspte kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders