Penne met Italiaans rundergehakt in aubergine-roomsaus
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Penne met Italiaans rundergehakt in aubergine-roomsaus

Penne met Italiaans rundergehakt in aubergine-roomsaus

met tomatentapenade en rucola

Wist je dat knoflook niet alleen veel smaak aan je gerecht brengt, maar je immuunsysteem ook een ontzettende boost geeft?

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

80 gram

Penne

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

40 gram

Tomatentapenade

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

60 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

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Voedingswaarden

Energie (kcal)976 kcal
Energie (kJ)4084 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.1 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Préparer
1

Pour les pâtes, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole en ajoutant une pincée de sel. Détaillez l'aubergine en dés de 1 à 2 cm. Mélangez-les avec 1/2 cs de farine par personne dans le bol. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d’olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Faites-y cuire l'aubergine 8 à 10 minutes des tous les côtés, puis coupez le feu.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Cuire
2

Pendant ce temps, faites cuire les pâtes 10 à 12 minutes à couvert. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle. Préparez le bouillon. Émincez l'oignon. Écrasez ou émincez l'ail. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d’olive par personne dans la sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y cuire l'oignon et l'ail 3 à 4 minutes. Ajoutez la viande hachée et faites-la cuire 3 minutes à feu moyen-vif en l’émiettant.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 60 gram pasta per persoon in dit recept en laat de kaas achterwege. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken of verwerken in een soep.

Préparer la sauce
3

Déglacez la viande hachée et l'oignon avec 1/2 cs de vinaigre balsamique noir par personne et le bouillon de légumes. Ajoutez la crème liquide et la tapenade de tomate. Poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes à feu doux.

Servir
4

Servez la roquette dans des assiettes creuses. Incorporez les pâtes, l'aubergine et la moitié du fromage italien à la sauce. Salez et poivrez généreusement, puis servez les pâtes sur la roquette. Garnissez du reste de fromage italien.