Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum en rucola

Deze pasta zit vol smaakversterkers zoals zongedroogde tomaatjes, basilicum en rucola. Je zet dit heerlijke gerecht al binnen 20 minuten op tafel!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Gluten
•Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

30 gram

Zongedroogde tomaten

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

50 ml

Oatly kookhaver bio

(Bevat Gluten, Haver)

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

60 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3014 kJ
Energie (kcal)720 kcal
Vetten30.2 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten88.3 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels11.2 g
Eiwitten20.1 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

•Pan
•Koekenpan
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de zongedroogde tomaten grof.

Tip: Is het lastig om een kleine hoeveelheid bouillon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Pasta koken
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Meng de aubergine met de bloem.
  • Verhit 2/3 van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en zongedroogde tomaten 3 - 4 minuten.
  • Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en bak 1 minuut verder.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en de groentebouillon.
  • Voeg de Oatly kookhaver toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes. Rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Roer de pasta, de aubergine, de helft van de Parmigiano Reggiano en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta en rucola over diepe borden.
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano en het overige basilicum.