topBanner
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, pecorino en vers basilicum

Lees meer

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekte was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!

Labels:VeggieLekker snelFamilie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Aubergine

60 g

Semi-gedroogde tomatenmix

180 g

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja)

2 tl

Paprikapoeder

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Vers basilicum

60 g

Rucola

50 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

120 stuks

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3886 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.

2

Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.

4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden. Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en schep de penne op de rucola. Garneer met de overige pecorino en het overige basilicum.