Penne met rode pesto-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met rode pesto-tomatensaus

Penne met rode pesto-tomatensaus

met geroosterde groenten

Je brengt dit gerecht op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

½

Tomatenpuree

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

20 gram

Rode pesto

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

125 gram

Champignons

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

100 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)910 kcal
Energie (kJ)3808 kJ
Vetten43.9 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten95.4 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels13.2 g
Eiwitten28.6 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de champignons in kwarten. Meng in een kom de ui, champignons en wortel met de Siciliaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven.

Penne koken
2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Knoflook en basilicum snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en 2 el pastawater per persoon toe.

Saus afmaken
5

Bereid de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de saus en roer goed door. Verlaag het vuur en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Roer de rode pesto, geroosterde groenten en penne door de saus (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 50 ml bouillon per persoon en vul aan met 50 ml kokend water per persoon.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de kaasvlokken en het basilicum.