HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Niçoise Met Sperziebonen En Tonijn
topBanner
Pasta niçoise met sperziebonen en tonijn

Pasta niçoise met sperziebonen en tonijn

met cherrytomaten en een gekookt ei

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenEiVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Sperziebonen

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Mosterd, Lupine)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

250 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

30 gram

Olijven & kappertjes

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3397 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

2

Kook de penne tegelijk met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten.Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water, en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum en de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes.

3

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 el citroensap, de tonijn inclusief de olijfolie, de peterselie, het basilicum, de sjalot, de knoflook, de rode cherrytomaten, de olijven en kappertjes, peper en zout. Pel de eieren en snijd in parten. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.

4

Serveer de pasta niçoise met de gekookte eipartjes en een citroenpartje. Voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak.