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Zoete aardappel met spinazie en yoghurt-tahinsaus
Zoete aardappel met spinazie en yoghurt-tahinsaus

Zoete aardappel met spinazie en yoghurt-tahinsaus

met kikkererwten en gezouten amandelen

4.2
(278)

Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt en heeft zijn naam te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.

Labels:
Veggie
Caloriebewust

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Appel

¾ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Spinazie

1 blik(ken)

Kikkererwten

⅔ zakje(s)

Ras el hanout

40 gram

Yoghurt-tahinsaus

10 gram

Gezouten amandelen

2.5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2707 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers21 g
Vezels16.6 g
Eiwitten17 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Sieb
Hapjespan

Instructies

Préparer la patate douce
1

Préchauffez le four à 220°C. Pesez la patate douce et épluchez-la ou lavez-la bien. Coupez-la en tranches d’environ 1 cm d’épaisseur et disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Arrosez-les avec 1/2 cs d’huile d’olive par personne, puis salez et poivrez. Enfournez-les 20 à 30 minutes.

Couper
2

Pendant ce temps, émincez l’oignon rouge et écrasez l’ail ou hachez-le finement. Retirez le trognon de la pomme et coupez la chair en petits dés. Coupez le poivron rouge pointu en fines lanières et déchirez les épinards en petits morceaux. Rincez les pois chiches et égouttez-les dans la passoire.

Tip: Dit gerecht bevat veel belangrijke voedingsstoffen. De spinazie en labne zijn rijk aan calcium, in de kikkererwten en zoete aardappel zit veel ijzer en de rode puntpaprika zorgt voor veel vitamine E en C.

Cuire à la poêle
3

Dans la sauteuse, faites chauffer le reste de l’huile d’olive à feu moyen-vif. Faites revenir l’oignon, l’ail et le ras-el-hanout 2 à 3 minutes. Ajoutez éventuellement de l’huile si les épices accrochent.Ajoutez la pomme et le poivron pointu et poursuivez la cuisson 6 à 8 minutes. Salez et poivrez.

Cuire et servir
4

Ajoutez les pois chiches à la sauteuse et faites-les cuire 4 à 6 minutes. Pendant ce temps, ciselez finement la coriandre.Retirez la sauteuse du feu et incorporez-y les épinards. Assaisonnez à nouveau avec du sel et du poivre. Coupez le citron en quartiers. Servez la patate douce sur les assiettes. Disposez les pois chiches et les légumes par-dessus, puis garnissez des amandes et de la coriandre. Accompagnez de la sauce au yaourt-tahini et des quartiers de citron.

Tip: Dit recept bevat meer dan 50% van de ADH vezels. Deze vezels zitten voornamelijk in de kikkererwten, maar ook in de zoete aardappel en de rest van de groenten.

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