HelloFresh
topBanner
Patatas bravas met geitenkaasomelet

Patatas bravas met geitenkaasomelet

met rode puntpaprika's en aïoli

Lees meer

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met allerlei andere kleine gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je deze krokante aardappeltjes met pittige tomatensaus, een omelet met geitenkaas en rode puntpaprika. De bereiding van deze puntpaprika lijkt veel op die van pimientos de padron, een ander bekend tapasgerecht.

Labels:Veggie
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Vastkokende aardappelen

2 tl

Paprikapoeder

4 stuks

Paprika

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

100 g

Passata

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

50 g

Belegen geitenkaas, geraspt

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

2 el

Aioli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3876 kJ
Energie (kcal)927 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Pan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

2

Leg de rode puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met de rode puntpaprika's in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.

5

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het omeletmengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel. Bak nog langer als je de omelet meer aangebakken wilt.

6

Verdeel de rode puntpaprika's en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aïoli.