Skip to main content
Pastasalade met gemarineerde grillkaas
Pastasalade met gemarineerde grillkaas

Pastasalade met gemarineerde grillkaas

in honing en tijm

Heb je nog wat pastasalade over? Dit gerecht is ook zeer geschikt als voedzame lunch.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Milk
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Milk)

75 gram

Orzo

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Lupine, Uova, Senape, Soja)

125 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ stuk(s)

Citroen

½ el

Honing

5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)808 kcal
Energie (kJ)3379 kJ
Vetten37.5 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten78.4 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels7.6 g
Eiwitten35.8 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel. Kook de orzo, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af in een vergiet (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes.

Tip: Eet je de orzo liever lauw? Spoel die na het koken dan af met water.

Tomaten bakken
2
  • Meng de ui, knoflook en cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven.
  • Snijd de peterselie fijn.
Grillkaas marineren en bakken
3
  • Snijd de grillkaas in 3 plakken per persoon.
  • Meng in een grote saladekom de honing, tijm en het sap van 1/4 citroen per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Marineer de grillkaasplakken in het honing-tijmmengsel.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas 1 minuut per kant. De grillkaas is klaar als hij mooi goudbruin is.

Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Dressing maken en serveren
4
  • Voeg bij de overgebleven honing-tijmmarinade 2/3 van de peterselie en 1 tl extra vierge olijfolie per persoon toe. Meng goed door elkaar.
  • Voeg de ui, knoflook, cherrytomaten, orzo en komkommer toe aan de kom en meng goed door.
  • Serveer de pastasalade in een diep bord. Leg de grillkaasplakjes erbovenop. Garneer met de overige bladpeterselie.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla