
Pastabowl met chorizo en olijven
met paprika en kerstomaten
Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kunt eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
25 gram
Chorizoblokjes
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
10 gram
Leccino olijven
1 tl
Paprikapoeder
½ stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Paprikapesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Rode kerstomaten
75 gram
Paprikareepjes
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
- Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot.
- Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de chorizo 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

- Kook de pasta, afgedekt, 9 - 11 minuten. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit de pan van de chorizo opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 2 - 3 minuten.
- Voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak nog 2 minuten.

- Halveer de kerstomaten en de olijven.
- Meng de roomkaas en een scheutje kookvocht door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de pasta over kommen of diepe borden.
- Garneer met de gebakken paprika, chorizo, kerstomaten, olijven en de paprikapesto.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit. In dit gerecht krijg je een extra vitamine E boost door de paprikapesto.