Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
5 stuk(s)
Boulettes Very Chouettes van de Vegetarische Slager®
(Bevat: Avoine , Soja, Hvede, Gerste Kan bevatten: Senape, Sellerie)
90 gram
Linguine
(Bevat: Hvede Kan bevatten: Lupine, Uova, Senape, Soja)
100 gram
Passata
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten: Sellerie)
½ stuk(s)
Tomaat
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat: Milk)
1.5 tl
Paprikapoeder
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika, ui en tomaat grof. Pel de knoflook.
Meng in een ovenschaal de groenten en knoflook met de Siciliaanse kruiden, het paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten 15 - 20 minuten.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Breng water aan de kook in een ruime pot. Verkruimel het bouillonblokje boven de pot. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 - 6 minuten, of tot ze vanbinnen gaar zijn. Snijd ondertussen het basilicum grof.
Voeg de geroosterde groenten, de passata, het kookvocht, de balsamicoazijn, de suiker en de helft van het basilicum toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Meng de saus door de pasta. Voeg de balletjes toe aan de saus, meng goed door en verwarm het geheel nog 1 minuut.
Tip: Heb je thuis een blender? Mix dan alle ingrediënten in je blender.
Verdeel de pasta met balletjes over de borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en het overige basilicum.