Pasta met geroosterde-paprikasaus en halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met geroosterde-paprikasaus en halloumi

Pasta met geroosterde-paprikasaus en halloumi

met courgette en vers basilicum

Een zomerse pasta boordevol smaak. Door de paprika's te roosteren worden ze lekker zoet. Als zoute tegenhanger voeg je halloumi toe. Dit bijzondere kaasje is qua smaak een mix van feta en mozzarella, maar wat hem echt speciaal maakt is dat hij niet smelt tijdens het bakken. Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

2.5 gram

Vers basilicum

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Passata

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2521 kJ
Vetten41.6 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten21.9 g
waarvan suikers18 g
Vezels5.8 g
Eiwitten26.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Hapjespan
Staafmixer
Koekenpan

Instructies

Groente roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en daarna in blokjes. Meng in een ovenschaal de paprika en courgette met 1/2 el olijfolie per persoon en 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon. Dek de ovenschaal losjes af met aluminiumfolie en rooster de paprika en courgette 25 - 30 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten.

Snijden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Hak het basilicum grof. Snijd de halloumi in plakken van 1 cm dik.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op calorie-inname? Kook dan 60 g spaghetti per persoon en bereid de helft van de halloumi. De overige halloumi kun je gebruiken voor een salade of soep.

Koken en saus maken
3

Kook de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, sjalot en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon 2 minuten. Blus af met per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water en de passata. Verlaag het vuur en laat 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen.

Saus maken
4

Voeg de geroosterde paprika in hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan met passata. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op gemiddeld vuur.

Tip: .

Halloumi bakken
5

Verhit vlak voor serveren 1/4 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant (zie Tip). Meng de spaghetti door de paprikasaus.

Tip: Halloumi heeft de beste smaak en textuur als je hem vlak na het bakken serveert.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden, leg de halloumi erop en garneer het geheel met het basilicum.