HelloFresh
topBanner
Pasta met geroosterde-paprikasaus en halloumi

Pasta met geroosterde-paprikasaus en halloumi

met courgette en vers basilicum

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Rode paprika

1 stuks

Courgette

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 g

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Italiaanse kruiden

200 g

Passata

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3975 kJ
Energie (kcal)950 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers27.1 g
Vezels9 g
Eiwitten41 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Hapjespan
Staafmixer
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en daarna in blokjes. Meng in een ovenschaal de paprika en courgette met 1/2 el olijfolie per persoon en 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon. Dek de ovenschaal losjes af met aluminiumfolie en rooster de paprika en courgette 25 - 30 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Hak het basilicum grof. Snijd de halloumi in plakken van 1 cm dik.

3

Kook de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, sjalot en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon 2 minuten. Blus af met per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water en de passata. Verlaag het vuur en laat 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen.

4

Voeg de geroosterde paprika in hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan met passata. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op gemiddeld vuur.

5

Verhit vlak voor serveren 1/4 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant (zie TIP). Meng de spaghetti door de paprikasaus.

6

Verdeel de spaghetti over de borden, leg de halloumi erop en garneer het geheel met het basilicum.