
Parelcouscoussalade met gegrilde kip
met komkommer, paprika en honing-mosterddressing
Je serveert de salade met kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Kipfilethaasjes
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Veldsla
25 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
Zelf toevoegen
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Honing
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid in een pot met deksel de bouillon voor de parelcouscous.
- Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog op laag vuur.
- Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

- Voeg de kipfilethaasjes toe aan een kom. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de Siciliaanse kruidenmix toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui en de kipfilethaasjes 2 - 3 minuten per kant, of tot de kipfilethaasjes gaar zijn (zie Tip).
Tip: In de volgende stap snijd je de paprika voor de salade. Je serveert de paprika rauw. Houd je hier niet van? Bak de paprika dan mee met de kip.

- Snijd de komkommer en paprika in blokjes.
- Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de veldsla, komkommer, paprika, ui, kaasblokjes en parelcouscous toe aan de kom en meng goed.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

- Verdeel de salade over de borden.
- Serveer met de gebakken kipfilethaasjes.