
Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten
met geroosterde groenten en verse kruiden
Door de kikkererwten te poffen maak jij van dit gerecht een echt feestje! Het zijn ook heerlijke, voedzame snacks, waarbij je kunt experimenteren met de kruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Witte courgette
5 gram
Verse tijm en oregano
½ blik(ken)
Kikkererwten
½ tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
40 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Paprika
¼ stuk(s)
Aubergine
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] boter
1.5 el
Olijfolie
225 ml
[Zoutarme] groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes en de pruimtomaat in partjes. Meng in een kom de courgette, paprika, tomaat en de helft van de tijmtakjes met 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over één kant van een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
Tip: Voeg de tijmtakjes in zijn geheel toe om tijd te besparen of ris de blaadjes van de takjes af.

Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met per persoon: 1/2 tl paprikapoeder, 3/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn (zie Tip). Schep halverwege om.
Tip: Pas op: de kikkererwten kunnen gaan springen tijdens het bakken. Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de kikkererwten dan over een tweede bakplaat met bakpapier.

Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn.

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige tijmtakjes toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of tot de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken (zie Tip). Voeg wat extra water toe als de parelcouscous te snel droog wordt.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan helft van de bouillon en vul dit aan met kokend water.

Verkruimel de witte kaas. Voeg de geroosterde courgette, paprika, tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de witte kaas toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, oregano en de overige witte kaas.
Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.