HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Feta En Gepofte Kikkererwten
topBanner
Parelcouscous met feta en gepofte kikkererwten

Parelcouscous met feta en gepofte kikkererwten

met geroosterde groenten en bosui

Lees meer

Door de kikkererwten te poffen maak jij van dit gerecht een echt feestje! Het zijn ook heerlijke, voedzame snacks, waarbij je kunt experimenteren met de kruiden.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Witte courgette

2 stuk(s)

Pruimtomaat

5 gram

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

1 pak(ken)

Kikkererwten

⅓ zakje(s)

Paprikapoeder

4 stuk(s)

Bosui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3413 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve plakken en de pruimtomaat in partjes. Meng de courgette, pruimtomaat en de helft van de takjes tijm in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over één kant van een bakplaat met bakpapier.

2

Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met per persoon: 1/2 tl paprikapoeder en 3/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn. Schep halverwege om.

3

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Voeg, als de parelcouscous te snel droog wordt, wat extra water toe.

5

Verkruimel de feta. Voeg de geroosterde courgette, de tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de feta toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de bosui en de overige feta.