Parelcouscous met feta en gepofte kikkererwten
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Parelcouscous met feta en gepofte kikkererwten

Parelcouscous met feta en gepofte kikkererwten

met geroosterde groenten en verse kruiden

Door de kikkererwten te poffen maak jij van dit gerecht een echt feestje! Het zijn ook heerlijke, voedzame snacks, waarbij je kunt experimenteren met de kruiden.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Witte courgette

1 stuk(s)

Tomaat

gram

Verse tijm en oregano

5 gram

Verse tijm & bieslook

gram

Verse tijm

1 blik(ken)

Kikkererwten

0.51 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

85 gram

Parelcouscous

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

225 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

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Voedingswaarden

Energie (kcal)816 kcal
Energie (kJ)3413 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers11 g
Vezels9.9 g
Eiwitten27 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Couper les légumes
1

Préchauffez le four à 220°C et préparez le bouillon. Coupez la courgette en demi-rondelles et la tomate prune en quartiers. Dans le bol, mélangez la courgette, la tomate prune et la moitié des brins de thym avec 3/4 cs d’huile d’olive par personne, puis salez et poivrez. Disposez-les sur un côté de la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé.

Tip: Voeg de takjes tijm in zijn geheel toe om tijd te besparen of ris de blaadjes van de takjes af.

Enfourner les légumes
2

Épongez les pois chiches avec l’essuie-tout. Dans le même bol, mélangez-les avec, par personne : 1/2 cc de paprika en poudre, 3/4 cs d’huile d’olive, du sel et du poivre. Disposez-les sur l’autre moitié de la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Enfournez les légumes et les pois chiches 20 minutes ou jusqu’à ce que les pois chiches soient dorés. Retournez à mi-cuisson.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de kikkererwten dan over een tweede bakplaat met bakpapier. Pas op: de kikkererwten kunnen gaan springen tijdens het bakken.

Couper les aromates
3

Ciselez finement la ciboulette. Émincez ou écrasez l’ail. Pressez le citron.

Préparer le couscous
4

Pendant ce temps, faites chauffer le beurre dans le wok ou la sauteuse. Faites-y revenir l’ail 1 minute à feu moyen-vif. Ajoutez le couscous perlé et le reste des brins de thym, puis faites cuire en remuant 2 à 3 minutes, ou jusqu’à ce qu’il soit légèrement doré. Ajoutez le bouillon et laissez le couscous perlé cuire doucement 12 à 14 minutes à couvert. Ajoutez un peu d’eau s’il devient trop sec.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan helft van de bouillon en vul dit aan met kokend water.

Assaisonner
5

Émiettez la feta. Ajoutez la courgette rôtie, la tomate, 2 cc de jus de citron par personne et la moitié de la feta au wok ou à la sauteuse avec le couscous perlé. Assaisonnez de sel et de poivre à votre goût.

Servir
6

Servez le couscous perlé dans un bol ou une assiette creuse. Garnissez-le des pois chiches, de vert de l'oignon nouveau et du reste de feta.

Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.