Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

met spinazie, wortel, witte kaas en gebrande amandelen

Dit gerecht heeft het allemaal: van malse biefstukreepjes tot zachte witte kaas en knapperige amandelen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

25 gram

Gesneden ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

0.16 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

75 gram

Wortelschijfjes

100 gram

Spinazie

100 gram

Biefstukreepjes

7.5 gram

Knoflookpuree

10 gram

Gezouten amandelen

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)800 kcal
Energie (kJ)3348 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.6 g
Eiwitten42 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Parelcouscous bereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel.
  • Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan (zie Tip).
  • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar en giet af.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.

Groenten stoven
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel.
  • Fruit de gesnipperde ui en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 tl gemalen komijnzaad 1 minuut.
  • Voeg de wortelschijfjes en 1 el water per persoon toe en laat 5 minuten, afgedekt, stoven.
  • Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel nog 3 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes samen met de knoflookpuree in 1 – 3 minuten rondom bruin. De reepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof.
  • Meng de parelcouscous en 1/2 el rodewijnazijn per persoon door de wortel en spinazie.
Serveren
4
  • Snijd de citroen in parten.
  • Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Schep de biefstukreepjes op de parelcouscous.
  • Verbrokkel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de amandelen en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer naar smaak met de citroenpartjes.