HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Biefstukreepjes In Knoflook
topBanner
Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

met spinazie, wortel, witte kaas en gebrande amandelen

Lees meer

Dit gerecht heeft het allemaal: van malse biefstukreepjes tot zachte witte kaas en knapperige amandelen

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenPinda'sMelk (inclusief lactose)Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

50 gram

Gesneden ui

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

150 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Biefstukreepjes

1 potje(s)

Knoflookpuree

20 gram

Gebrande en gezouten amandelen

(BevatNoten, Pinda'sKan bevattenSesam)

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Rodewijnazijn

(BevatSulfiet)

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3348 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels4 g
Eiwitten42 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de parelcouscous in 12 minuten gaar en giet af.

2

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de gesnipperde ui en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 tl gemalen komijnzaad 1 minuut. Voeg de wortelschijfjes en 1 el water per persoon toe en laat 5 minuten, afgedekt, stoven. Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel nog 3 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.

3

Verhit per persoon 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes samen met de knoflookpuree in 1 – 3 minuten rondom bruin. De reepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout. Hak de amandelen grof. Meng de parelcouscous en 1/2 el rodewijnazijn per persoon door de wortel en spinazie.

4

Snijd de citroen in parten. Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Schep de biefstukreepjes op de parelcouscous. Verbrokkel de witte kaas erboven. Garneer met de amandelen en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met een partje citroen.