Dit gerecht heeft het allemaal: van malse biefstukreepjes tot zachte witte kaas en knapperige amandelen
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
170 gram
Parelcouscous
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)50 gram
Gesneden ui
1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
â…“ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
150 gram
Wortelschijfjes
(Kan bevattenSelderij)200 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)200 gram
Biefstukreepjes
1 potje(s)
Knoflookpuree
20 gram
Gebrande en gezouten amandelen
(BevatNoten, Pinda'sKan bevattenSesam)½ stuk(s)
Citroen
50 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Olijfolie
1 stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Rodewijnazijn
(BevatSulfiet)1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de parelcouscous in 12 minuten gaar en giet af.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de gesnipperde ui en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 tl gemalen komijnzaad 1 minuut. Voeg de wortelschijfjes en 1 el water per persoon toe en laat 5 minuten, afgedekt, stoven. Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel nog 3 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.
Verhit per persoon 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes samen met de knoflookpuree in 1 – 3 minuten rondom bruin. De reepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout. Hak de amandelen grof. Meng de parelcouscous en 1/2 el rodewijnazijn per persoon door de wortel en spinazie.
Snijd de citroen in parten. Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Schep de biefstukreepjes op de parelcouscous. Verbrokkel de witte kaas erboven. Garneer met de amandelen en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met een partje citroen.