Paprika-chili tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio
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Paprika-chili tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

Paprika-chili tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

De varkenshaaspuntjes marineer je zelf met knoflook, gember, sojasaus en honing - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Varkenshaasstukjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Gesneden spitskool

2 stuk(s)

Paprika-chilitortilla van No Fairytales

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1.5 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Honing

1.5 tl

Suiker

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Voedingswaarden

Energie (kcal)533 kcal
Energie (kJ)2228 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers24 g
Vezels5.7 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Aluminiumfolie
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Mariner
1

Préchauffez le four à 200°C. Râpez le gingembre. Écrasez ou émincez l’ail. Dans le bol, mélangez les émincés de porc, l’ail, le gingembre, la sauce soja, le miel et 1/4 cs d’huile d’olive par personne. Laissez mariner au moins 15 minutes.

Tip: Houd je van zoet? Voeg dan 1 el honing per persoon toe aan de marinade.

Préparer le concombre à l'aigre-douce
2

Pendant ce temps, détaillez le concombre en rondelles. Dans le bol, mélangez le vinaigre de vin blanc et le sucre, puis ajoutez-y les rondelles de concombre. Salez légèrement et réservez jusqu’à utilisation. Remuez de temps à autre pour bien libérer les saveurs.

Tip: Wil je minder suiker toevoegen aan je zoetzuur? Probeer het dan eens met de helft van de benodigde hoeveelheid suiker. Je zoetzuur wordt wel iets zuurder en minder zoet.

Couper les légumes
3

Épépinez et émincez finement le piment vert. Détaillez le poivron en dés.

Faire sauter les légumes
4

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans le wok ou la sauteuse. Faites-y sauter la moitié du piment vert, le poivron et le chou pointu 8 minutes. Salez et poivrez. Empilez les tortillas, enveloppez-les dans de l'aluminium et réchauffez-les environ 3 minutes au four.

Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

Cuire à la poêle
5

Faites chauffer la poêle à feu moyen-vif et ajoutez-y les émincés de filet de porc avec la marinade. Faites cuire le tout 3 à 6 minutes, ou jusqu’à ce que la viande soit cuite.

Servir
6

Garnissez les tortillas de légumes sautés, porc mariné et concombre à l'aigre-douce. Garnissez du reste du piment vert si vous le souhaitez et saupoudrez de gomasio.

Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Je voelt je dus eerder en langer verzadigd en het draagt bij aan een sterk afweersysteem en gezond cholesterolgehalte.