Turks broodje met kipgyros en aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met kipgyros en aioli

Turks broodje met kipgyros en aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

110 gram

Kipgyros

1 stuk(s)

Turks broodje

¼ head

Botersla

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3056 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers10 g
Vezels6.9 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Cuire le gyros de poulet
1

Préchauffez le four à 180°C. Coupez l'oignon rouge en fines rondelles. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Faites-y cuire le gyros de poulet avec la moitié de l'oignon rouge 6 à 8 minutes.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

Couper les légumes
2

Enfournez le pain turc 5 à 8 minutes. Réservez 2 feuilles de laitue par personne et coupez finement le reste de la salade. Râpez la carotte à l'aide d'une râpe à gros trous. Coupez la tomate et le concombre en rondelles.

Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.

Garnir
3

Ouvrez le pain et tartinez-le d'aïoli. Garnissez-le des feuilles de laitue, de quelques rondelles de tomate et de concombre, d'un peu d'oignon rouge cru et de carotte râpée. Dans le saladier, mélangez le reste des légumes et la laitue avec, par personne, 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra, 1 cc de vinaigre de vin blanc. Salez et poivrez.

Servir
4

Servez les pains sur les assiettes. Disposez le gyros de poulet par-dessus. Accompagnez du reste de salade.