Skip to main content
Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus
Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

met broccoli en aardappel

De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwekorrels. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Milk
Hvede
Egg
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Rode ui

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

25 gram

Geraspte belegen kaas

15 gram

Panko paneermeel

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 snufje

Nootmuskaat

100 ml

Culinaire room

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

80 gram

Vegetarische kipstukjes

1 stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Bloem

1 el

[Plantaardige] boter

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)1008 kcal
Energie (kJ)4216 kJ
Vetten57.9 g
waarvan verzadigd29.6 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels11.8 g
Eiwitten41.7 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Kom
Rasp
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Verhit de zonnebloemolie in een pan met deksel op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes, afgedekt, in 20 - 25 minuten bruin en krokant, of tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om.

Courgette bakken
2

Snijd de courgette in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de courgette 5 - 6 minuten. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de ui in fijne halve ringen.

Weetje: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.

Panko-kaasmengsel maken
3

Meng in een kom de ui, de geraspte oude kaas, de panko, peper en zout (zie Tip). Houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp ongeveer 1 tl per persoon van de nootmuskaat.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de geraspte oude kaas achterwege en meng enkel de ui, de panko, peper en zout. Gebruik in stap 5 2/3 van de aardappelblokjes en serveer de overige aardappelblokjes en oude kaas de volgende dag in een lunchsalade of soep.

Kaassaus maken
4

Laat de boter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de culinaire room en 70 ml water per persoon toe. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet het vuur laag wanneer de saus kookt. Voeg de geraspte belegen kaas en de nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus nog iets te loperig? Voeg dan nog wat bloem toe.

Ovenschaal vullen
5

Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, vegetarische kipstukjes en courgette toe aan de aardappelblokjes en roer door. Zet het vuur uit en schep dit vervolgens in een ovenschaal. Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan zodat de ovenschaal mooi gevuld is. Strooi dan het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin is.

Serveren
6

Verdeel het ovengerecht over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen