
Orzo met venkel en pistachenoten
met spinazie en feta
Wist je dat je overgebleven venkelstelen kunt gebruiken om een smaakvolle en verfrissende venkelthee te maken? Een gezonde en smakelijke manier om van elk deel van deze groente te genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Pistachenoten
(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Wittewijnazijn
⅓ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon erboven.
- Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd eventueel het venkelloof apart.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

- Verhit de boter in een sauteerpan met deksel op middellaag vuur. Voeg de olijfolie, Italiaanse kruiden, venkel en knoflook toe en bak 4 minuten al roerend.
- Voeg de orzo toe en blus af met de wittewijnazijn.
- Schenk de bouillon over de orzo en breng aan de kook. Laat de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur koken. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

- Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Hak de pistachenoten grof en bak de noten in de pan tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Rasp de schil van de citroen en snijd 1 partje per persoon. Bewaar tot serveren.
- Scheur, als de orzo bijna klaar is, de spinazie boven de pan met orzo en voeg de kruidenroomkaas toe. Roer goed door tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de orzo over de borden.
- Verkruimel de feta over de orzo.
- Garneer met de citroenrasp en 1 citroenpartje per persoon.
- Bestrooi met de pistachenoten.