
Orzo met Oosters gekruid rundergehakt
met mascarpone, paprika en prei
Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Prei
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
¼ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½
Tomatenpuree
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Oosters gekruid rundergehakt
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
Zelf toevoegen
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon in een pot met deksel.
- Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Kook de orzo in de pot met deksel, afgedekt, in 8 - 10 minuten op laag vuur droog (zie Tip). Schep regelmatig om.
Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

- Verhit de boter in een grote sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook en Midden-Oosterse kruidenmix 2 minuten.
- Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los (zie Tip).
- Snijd ondertussen de prei in halve ringen.
Tip: Houd je van pikant en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.

- Voeg de prei en de paprika toe aan de sauteerpan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
- Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mascarpone. De overige mascarpone kun je de volgende dag verwerken in een soep.

- Verdeel de orzo over de borden en schep er 1 lepel mascarpone bovenop.
- Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.