Het amandelschaafsel maakt deze orzo knapperig en de olijfolie met citroen houdt de orzo fris. Dat maakt dit recept zowel een gezonde als een smaakvolle maaltijd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Amandelschaafsel
5 gram
Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie
½ stuk(s)
Courgette
2 stuk(s)
Tomaat
85 gram
Orzo
90 gram
Garnalen
4 ml
Olijfolie met citroenaroma
naar smaak
Peper en zout
125 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Pluk de blaadjes van het verse basilicum en de bladpeterselie en snijd samen met de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en bak de orzo al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen 1/2 olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en rode ui 1 - 2 minuten op laag vuur. Voeg de garnalen, de helft van het amandelschaafsel en de helft van de verse kruiden toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de olijfolie met citroen toe en breng op smaak met peper en zout.
Haal de garnalen uit de wok of hapjespan en houd warm in aluminiumfolie. Bak in dezelfde wok de courgette en tomaten 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 5 - 6 minuten smoren op middellaag vuur, of tot de courgette beetgaar is en de tomaten uit elkaar vallen.
Voeg de orzo toe aan de wok of hapjespan en verhit het geheel nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de orzo met de garnalen en garneer met het overige amandelschaafsel en de overige olijfolie met citroen en verse kruiden.