HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Kip En Pecorino
topBanner
Orzo met kip en pecorino

Orzo met kip en pecorino

met rozijnen, walnootstukjes en broccoli

Lees meer

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

360 gram

Broccoli

140 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

15 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2887 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

5

Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruidenmix en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan. Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.