Deze zachte orzo wordt nog lekkerder door er peen en rode biet uit de oven bij te serveren. De verse rode biet zorgt voor een zoete smaak en voor kleur! Deze kleurstof noemen we betanine.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Gekookte rode bieten
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
¼ stuk(s)
Citroen
2 takje(s)
Verse tijm
80 gram
Ricotta
70 gram
Orzo
150 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon voor de orzo in een pan met deksel.
Snijd de peen in plakken en meng samen met de rode biet op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie, bestrooi met peper en zout en bak 25 - 30 minuten in de oven.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit. Ris de tijm van de takjes en snijd fijn. Breng de ricotta op smaak met citroensap, peper en zout. Verdeel in de laatste 10 minuten de ricotta over de biet en bak mee.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en tijm 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en 1 tl citroenrasp per persoon toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur.
Schenk vervolgens de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden en serveer met de groenten en ricotta. Garneer naar smaak met het overige citroenrasp.