Skip to main content
Orzo met rundergehakt met köftekruiden
Orzo met rundergehakt met köftekruiden

Orzo met rundergehakt met köftekruiden

met mascarpone, spinazie en prei

4.5
(858)

Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Selderij, Gluten)

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)848 kcal
Energie (kJ)3548 kJ
Vetten39.5 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten73.1 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels9.5 g
Eiwitten48.3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Kook de orzo, afgedekt, in 8 - 10 minuten droog in de pot met deksel op laag vuur (zie Tip). Schep regelmatig om. 

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Saus maken
2
  • Verhit de boter in een grote sauteerpan met deksel op middelmatig vuur.
  • Fruit de ui, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Snijd ondertussen de prei in halve ringen.

Let op: de rode peper is pikant! Houd je niet van pikant of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Op smaak brengen
3
  • Voeg de prei en de spinazie toe aan de sauteerpan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mascarpone. De overige mascarpone kun je de volgende dag verwerken in een soep.

Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en schep op elk bord 1 lepel mascarpone.
  • Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders