Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine
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Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

met witte kaas en paprika

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Eenpansgerecht
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Kipgehakt met tuinkruiden

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

75 gram

Orzo

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

20 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)642 kcal
Energie (kJ)2685 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.2 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel

Instructies

Préparer
1

Préparez 75 ml de bouillon par personne. Écrasez ou émincez l’ail. Émincez l’oignon. Taillez le poivron et l’aubergine en dés.

Cuire le poulet haché
2

Faites chauffer 1/2 cs d’huile de tournesol par personne dans la grande sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y revenir l’oignon, l’ail et les dés d’aubergine 1 minute. Ajoutez le poulet haché et faites-le cuire 3 à 4 minutes en l’émiettant. Ajoutez les dés de poivron et 1 cc d’origan par personne et poursuivez la cuisson 3 à 4 minutes en remuant. Salez et poivrez. Pesez l’orzo et ajoutez-le à la sauteuse. Faites-le cuire 1 minute.

Cuire et couper
3

Ajoutez les tomates cerises en conserve et le bouillon de poulet, puis portez à ébullition. Laissez cuire le tout 12 à 15 minutes à couvert. Remuez régulièrement jusqu’au fond. Ajoutez un peu d’eau si l’orzo s’assèche trop vite. Émiettez le fromage grec. Ciselez grossièrement le persil frisé et mélangez-en la moitié à l'orzo.

Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente.

Servir
4

Servez l’orzo sur les assiettes. Garnissez du fromage grec et du reste de persil.