Skip to main content
Orecchiette met kipgehakt en champignonroomsaus
Orecchiette met kipgehakt en champignonroomsaus

Orecchiette met kipgehakt en champignonroomsaus

met spinazie en kaas

Orecchiette is een typische pasta uit Apulië, een regio in Zuid-Italië. Hun naam hebben ze te danken aan hun vorm, die lijken op kleine oren.

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Orecchiette

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipgehakt met Mediterrane kruiden

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Champignons

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

75 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3395 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten36.4 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels8.8 g
Eiwitten41.7 g
Zout1.9 g
Potassium765.8 mg
Calcium69 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de pasta.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pot. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

Tip: Geef jouw pasta meer smaak door een Knorr bouillonblokje Pasta en Rijst aan het kokend water toe te voegen.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden.

Kip bakken
2
  • Verhit ondertussen een klontje boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt 4 - 5 minuten en breng op smaak met peper en zout. Haal het kipgehakt uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg opnieuw een klontje boter toe aan de sauteerpan. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak 4 - 6 minuten.
Afmaken
3
  • Blus de groenten af met de bouillon. Voeg de culinaire room en de mosterd toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het kipgehakt toe en kook de saus nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de sauteerpan en roer door.
Serveren
4
  • Meng de pasta met de saus en voeg eventueel wat extra kookvocht toe.
  • Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders