Skip to main content
Stir-fry met teriyaki kip en noedels

Stir-fry met teriyaki kip en noedels

met gemengde groenten, pinda's en komkommer

Sesamolie wordt al duizenden jaren gewaardeerd! Oude Indiase en Afrikaanse beschavingen gebruikten het niet alleen voor culinaire doeleinden - ze geloofden ook dat het medicinale en cosmetische eigenschappen had.

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Riche en protéines
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Pinda's
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

100 gram

Kipsatéblokjes

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

200 gram

Groentemix met witte kool

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Tarwe, Soja Kan bevatten: Soja)

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm Kippenbouillonblokje

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Ketjap of zoete sojasaus

1 el

Water voor saus

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2514 kJ
Energie (kcal)601 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten63.4 g
waarvan suikers21.4 g
Vezels8.8 g
Eiwitten33.1 g
Zout3.4 g
Potassium126.2 mg
Calcium13.5 mg
Iron0.7 mg
Kom
Pan met deksel
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de pinda's grof.
  • Snijd de komkommer in schijfjes en voeg toe aan een kom samen met de wittewijnazijn, of gebruik rijstazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Noedels koken
2
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de kip, gemberpuree en knoflook 5 minuten al roerend.
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet af en spoel met koud water.
Groenten bakken
3
  • Voeg de groentemix toe aan de wok en bak 4 - 6 minuten al roerend.
  • Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie, ketjap of zoete sojasaus, pikante rode saus en het water voor de saus toe. Bak het geheel nog 1 minuut al roerend. 
  • Voeg naar smaak pikante rode saus en sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pinda's.
  • Serveer de ingelegde komkommer ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders