Noedelsalade met varkenshaasstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelsalade met varkenshaasstukjes

Noedelsalade met varkenshaasstukjes

met rode peper en gebakken little gem

Wist je dat garam masala letterlijk 'pikant kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Varkenshaasstukjes

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Garam masala

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Spinazie

5 gram

Gemberpuree

75 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten21.9 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten83.4 g
waarvan suikers21 g
Vezels6.1 g
Eiwitten36.4 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Snijd de varkenshaasstukjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus en 1 tl garam masala (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon (zie Tip 1). Laat minimaal 15 minuten marineren (zie Tip 2). Breng ondertussen een ruime pot met water aan de kook voor de noedels.

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege. Wie wil kan na het serveren naar smaak toevoegen.

Tip 2: Marineren zorgt ervoor dat het vlees mals wordt. Heb je de tijd? Marineer het vlees dan langer, of zelfs al de avond van tevoren!

Snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de little gem fijn.

Groenten bakken
3

Kook de noedels in 4 - 5 minuten gaar. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet af en spoel onder koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg dat de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de ui, rode peper en gemberpuree 3 - 4 minuten. Voeg de little gem, spinazie en woksaus met gember toe en bak al roerend tot tot de groenten beginnen te slinken. Haal van het vuur.

Varkenshaasstukjes bakken
4

Verhit ondertussen een pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de varkenshaasstukjes met marinade 3 - 4 minuten. Haal de varkenshaasstukjes uit de pan en bewaar apart. Blus de marinade af met het achtergehouden kookvocht en kook nog 1 minuut.

Mengen
5

Voeg de noedels toe aan de sauteerpan met little gem en spinazie en meng goed. Verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaasstukjes erop en schenk de saus erover.