Little gem is een kleine gekropte Romeinse sla. Het lijkt op ijsbergslag, maar is een stuk smaakvoller én je kunt het langer bewaren. Je gebruikt de slablaadjes als schuitjes, waarbij je ze vult met gemengde paddenstoelen. Bekijk een video op Youtube waar onze champigonleverancier vertelt over zijn vak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
20 gram
Cashewnoten
¼
Rode peper
150 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
1 stuk(s)
Mesclun
70 gram
Noedels
1 zakje(s)
Sojasaus
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd klein. Snijd de paddenstoelen in plakken. Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem fijn.
Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en fruit de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de noedels, de fijngesneden little gem en sojasaus toe aan de wok of hapjespan met paddenstoelen, roerbak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.
Vul per persoon 3 blaadjes little gem met de noedels en paddenstoelen. Bestrooi met de cashewnoten.