Skip to main content
Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

met courgette, paksoi en wortel

4.4
(426)

Het voordeel van gember is dat je het lang kunt bewaren. In een afgesloten zakje in de koelkast kun je ongeschilde en ongesneden gember zo’n 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt het ook prima invriezen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Ui

1.5 tl

Paprikapoeder

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2695 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten63.1 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels8.3 g
Eiwitten30.7 g
Zout3.9 g
Potassium24.9 mg
Calcium1 mg
Kom
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en de zoete Aziatische saus.
Bakken
2
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve halve maantjes. Snijd ook de wortel in dunne halve halve maantjes.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Snipper de ui. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette, paksoi, wortel, ui en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een tweede wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt 3 - 4 minuten gaar.
  • Voeg het kipgehakt en de saus toe aan de groenten en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de noedels toe en meng de noedels, groenten en kipgehakt goed door elkaar. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders