Gevulde courgettebootjes met wittekaascrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde courgettebootjes met wittekaascrème

Gevulde courgettebootjes met wittekaascrème

met volkoren couscous, granaatappelpitjes en balsamicocrème

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Witte courgette

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Granaatappel

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1.25 el

Extra vierge olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2574 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten23.4 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten78.4 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels9.9 g
Eiwitten19.8 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Saladekom
Hoge kom
Staafmixer
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Prik met een vork gaatjes in de courgette.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de Midden-Oosterse kruiden en knoflook.
  • Smeer de binnenkant van de courgette in met de helft van de kruiden-knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de courgette in een ovenschaal en bak 18 - 20 minuten in de oven.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Couscous bereiden
2
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de couscous.
  • Haal de pot van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
  • Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met de overige kruidenolie, peper en zout.
Granaatappel voorbereiden
3
  • Rol de granaatappel met de palm van je hand over het aanrecht. Oefen hierbij lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken.
  • Snijd de granaatappel vervolgens open en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Weeg de juiste hoeveelheid granaatappelpitjes per persoon af.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Voeg het citroensap, de witte kaas en per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1/2 el water en 1/2 el extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een crème. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snipper de ui fijn.
  • Meng de gesnipperde ui en 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon door de couscous.
  • Verdeel de couscous over de courgettehelften. Verdeel vervolgens de wittekaascrème erover.
  • Verdeel de courgettehelften over de borden. Garneer met de granaatappelpitjes, de citroenpartjes en de balsamicocrème.