Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Rode ui
⅔ stuk(s)
Courgette
50 gram
Zoete aardappel
⅔ zakje(s)
Gedroogde oregano
4 el
Passata
2 stuk(s)
Naanbrood
(BevatGlutenbevattende granen)75 gram
Verse geitenkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))250 gram
Rode cherrytomaten
10 gram
Vers basilicum
15 ml
Basilicumcrème
1 el
Olijfolie
2 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn. Was of schil de zoete aardappel. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van de zoete aardappel en de courgette.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uienringen, 1/6 zakje oregano per persoon en de plakjes zoete aardappel 4 - 6 minuten. Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee. Breng op smaak met peper en zout.
Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk stuk naanbrood. Bestrooi met 1/6 zakje oregano per persoon, peper en zout overheen. Bak het naanbrood 2 minuten in de oven. Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel en courgette over de naanbroden. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi met wat basilicumcrème. Bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.
Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng in een saladekom de tomaten, het basilicum en de gesnipperde rode ui met de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel naar smaak extra vierge olijfolie toe en schep tussendoor een aantal keer om. Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.