Naanpizza met gegrilde courgette en grana padano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met gegrilde courgette en grana padano

Naanpizza met gegrilde courgette en grana padano

met tomaat-paprikasoep, zure room en basilicum

In dit recept gebruik je een naanbrood als bodem voor je pizza. Omdat het naanbrood al gaar is, hoeft het maar kort in de oven. Dat scheelt jou weer tijd!

Labels:
Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Tarwe
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

15 ml

Basilicumcrème met citroen

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)657 kcal
Energie (kJ)2751 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.8 g
Eiwitten21 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Soeppan
•Ovenrooster met bakpapier
•Kleine kom
•Staafmixer

Instructies

Courgette roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Soep maken
2

Snijd de ui en rode puntpaprika in grove stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de tomaat in vieren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de rode puntpaprika toe en bak 4 minuten. Voeg 100 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 7 minuten zachtjes koken.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Zure room bereiden
3

Leg het naanbrood op een ovenrooster met bakpapier en bak 3 - 5 minuten mee in de oven met de courgette. Meng ondertussen in een kleine kom 1/2 van de zure room met de basilicumcrème met citroen.

Naanpizza beleggen
4

Haal de voorgebakken naan uit de oven. Besmeer de naan met het zure room-basilicumcrème mengsel en bestrooi met de

grana padano-vlokken. Bak de naanpizza de laatste 2 - 4 minuten opnieuw mee met de courgette in de oven, of totdat de kaas is gesmolten (zie Tip).

Tip: Is de courgette al klaar, maar is de grana padano nog niet helemaal gesmolten? Haal de courgette dan alvast uit de oven.

Soep pureren
5

Pureer ondertussen de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Hak de blaadjes van het basilicum grof.

Serveren
6

Haal de naanpizza uit de oven, verdeel de geroosterde courgette erover en bestrooi met een beetje vers basilicum. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met de overige zure room en het overige basilicum. Serveer met de naanpizza.