Naanpizza met aubergine en mozzarella
met paprika en basilicumcrème
Het maken van pizza hoeft niet lang te duren. Beleg je naanbrood met mozzarella, aubergine en paprika. In de oven smelten de smaken heerlijk samen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
2 stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)
15 ml
Basilicumcrème
1 stuk(s)
Paprika
40 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Komkommer
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine in dunne plakken.
- Snijd de paprika in dunne reepjes.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bestrooi de aubergineplakken met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant.
- Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
- Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.
- Meng in een kom 50 g passata per persoon met de Italiaanse kruiden en de knoflook.
- Bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel.
- Beleg de naanbroden met de aubergineplakken, de paprika en de mozzarella (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.
Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.
- Snijd de tomaat in partjes.
- Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie.
- Voeg de rucola en tomaat toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel de naanpizza met de basilicumcrème met oregano. Serveer de naanpizza samen met de salade.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?