HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNaanpizza Met Aubergine En Mozzarella
topBanner
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met paprika en vers basilicum

Lees meer

Vandaag bereid je een gezonde variant op de pizza. De ingrediënten op het naanbrood smelten heerlijk samen in de oven en het gerecht staat zo op tafel!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieLekker snelFamilieCaloriebewust
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Vers basilicum

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

15 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2475 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de plakken aubergine met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.

3

Meng in een kom 1/4 pakje passata per persoon met de Italiaanse kruiden en de knoflook. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel. Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, de paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.

4

Snijd het basilicum in reepjes. Snijd de tomaat in partjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el Italiaanse kruidenolie. Voeg de rucola, tomaat en de helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van het basilicum over de naanpizza en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer de naanpizza samen met de salade.