Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

De varkenshaaspuntjes marineer je zelf met knoflook, gember, sojasaus en honing - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Varkenshaasstukjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Paprika

150 gram

Gesneden spitskool

3 stuk(s)

Bruine tortilla

(Bevat Tarwe)

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Honing

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 tl

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)577 kcal
Energie (kJ)2414 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers25 g
Vezels14.4 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Wok
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon (zie Tip). Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.

Tip: Snijd eventueel grotere stukken varkenshaas door de helft.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin (zie Tip). Breng op smaak met een beetje zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wil je minder suiker toevoegen aan je zoetzuur? Probeer het dan eens met de helft van de benodigde hoeveelheid suiker. Je zoetzuur wordt wel iets zuurder en minder zoet.

Groenten snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (s) en snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan. Bak de paprika, de spitskool en de helft van de groene peper 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen, zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met de gomasio.

Tip: Deze tortilla's zijn nieuw in je box. Ze zijn gemaakt van 100% volkorenmeel. Hiervoor wordt, in tegenstelling tot witte graanproducten, de hele graankorrel gebruikt, dus ook het vliesje. Daarom zijn volle granen veel rijker aan voedingsvezels, ijzer, calcium, fosfor, B-vitamines en meer. Dit alles heeft een gunstig effect op je energielevel, stoelgang, bloeddruk, cholesterol, bloedsuikerspiegel.