HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMini Tortilla's Met Varkenshaaspuntjes En Gomasio
topBanner
Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

Lees meer

De varkenshaaspuntjes marineer je zelf met knoflook, gember, sojasaus en honing - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:FamilieBalans
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Varkenshaaspuntjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Groene peper

1 stuk(s)

Paprika

200 gram

Gesneden spitskool

6 stuk(s)

Bruine tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Honing

1.5 el

Olijfolie

3 el

Wittewijnazijn

3 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2477 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Aluminiumfolie
Wok of hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon. Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.

2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika in blokjes.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en bak de helft van de groene peper met de paprika en de spitskool 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla’s opgestapeld op een vel aluminiumfolie en pak in. Verwarm ze 3 minuten in de oven.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.