Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Knoflookteen
120 gram
Varkenshaaspuntjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Gluten, Soja)
¼ stuk(s)
Komkommer
¼ stuk(s)
Groene peper
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
100 gram
Gesneden spitskool
3 stuk(s)
Bruine mini-tortilla
(Bevat: Gluten)
1 tl
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
½ el
Honing
¾ el
Olijfolie
1.5 el
Wittewijnazijn
1.5 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon. Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.
Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de rode puntpaprika. Snijd de groene peper fijn en de puntpaprika in blokjes. Snijd de spitskool in repen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de helft van de groene peper (s) met de puntpaprika en de spitskool 8 minuten aan. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla’s opgestapeld op een vel aluminiumfolie en pak in. Verwarm ze 3 minuten in de oven.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.
Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.