Je werkt dit kleurrijke gerecht af met gomasio - deze Japanse smaakmaker op basis van sesamzaad zorgt voor de finishing touch!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ pak(ken)
Kikkererwten
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½
Tomatenpuree
45 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
Komkommer
45 gram
Rucola en veldsla
3 stuk(s)
Volkoren mini-tortilla
(Bevat Tarwe)
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ tl
Honing
25 ml
Water voor saus
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne plakjes.
Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.
Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de fijngesneden munt en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.
Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan en laat de kikkererwten 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur. Roer af en toe om en plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van lepel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de salademix en komkommer toe aan de kom en meng goed. Bak de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven. Eet je dit gerecht met weinig personen? Je kunt ze eventueel ook opwarmen in een koekenpan (zonder olie).
Vul de tortilla's met een beetje komkommersalade en de kruidige kikkererwten. Besprenkel met de yoghurtsaus. Garneer met de gomasio en overige munt. Serveer de tortilla's met de overige komkommersalade.