Mini-tortilla's met kruidige kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met kruidige kikkererwten

Mini-tortilla's met kruidige kikkererwten

met komkommersalade en gomasio

Je werkt dit kleurrijke gerecht af met gomasio - deze Japanse smaakmaker op basis van sesamzaad zorgt voor de finishing touch!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½

Tomatenpuree

45 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Komkommer

45 gram

Rucola en veldsla

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

25 ml

Water voor saus

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2833 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten32.9 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten64.7 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels22 g
Eiwitten21.8 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Vergiet
Kleine kom
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - kikkererwten bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Yoghurtsaus maken
2

Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de fijngesneden munt en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Kikkererwten bakken
3

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit in een pan te doen.

Indikken
4

Voeg de kokosmelk en het water toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de saus met kikkererwten 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur. Roer af en toe om en plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van lepel. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de salademix en komkommer toe aan de kom en meng goed. Bak de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven. 

Serveren
6

Vul de tortilla's met een beetje komkommersalade en de kruidige kikkererwten. Besprenkel met de yoghurtsaus. Garneer met de gomasio en overige munt. Serveer de tortilla's met de overige komkommersalade.